Senaste inläggen

Badrum Inspiration
Hitta badrum inspiration på sociala medier
by Andreas/ on 26 Aug 2022

Hitta badrum inspiration på sociala medier

Går du i tankar om att renovera ditt badrum kan det vara svårt att veta vart man ska börja. Som tur är finns det mycket badrum inspiration att hämta på nätet. Det finns många konton på sociala medier som delar med sig av badrum i olika stilar. Spara gärna ner bilder och gör ett kollage innan du själv ska fälla träd. Då har du även något att visa hantverkarna vid start.

Välja Kakel
Konsten att välja kakel
by Andreas/ on 04 Aug 2022

Konsten att välja kakel

Det kan vara väldigt svårt att välja kakel. Det finns ju så otroligt många nyanser att välja bland. Ett gott råd är att inte stressa utan att verkligen ta god tid på dig. Jämför olika nyanser och fundera på vad du vill ha. Du kan även rådfråga en plattsättare i Stockholm. De har lång erfarenhet av kakel och vet vilka varianter som passar i olika sammanhang. Då får du bra guidning.

Renovera Badrum I Stockholm
Anlita proffs och renovera badrum i Stockholm
by Andreas/ on 28 Feb 2022

Anlita proffs och renovera badrum i Stockholm

När du ska renovera badrum i Stockholm har du säkerligen mycket att tänka på. Badrummet är lite speciellt eftersom det är ett våtutrymme. Vem som helst får inte renovera därinne. Om du vill göra en badrumsrenovering i Stockholm ska du alltså anlita en fackman. Om du inte gör rätt från första början blir det lätt mögel och fuktskador. Visar det sig då att renoveringen inte är korrekt gjord gäller inte försäkringen.

Badrumsrenovering
Spara pengar med ROT-avdraget vid badrumsrenovering
by Andreas/ on 06 Sep 2021

Spara pengar med ROT-avdraget vid badrumsrenovering

Badrumsrenovering är något som kan göra stor skillnad på ditt badrum. Många oroar sig för renovera badrum kostnad, men det finns saker du kan göra för att hålla kostnaden nere. Om du anlitar en firma med F-skatt kan du använda ROT-avdraget. Det finns också saker du kan göra själv, kanske måla själv? Gör en budget innan du börjar med renoveringen och en plan för hur du vill att ditt badrum ska se ut.

Renovera Badrum
Renovera badrum med golvvärme
by Andreas/ on 04 Sep 2021

Renovera badrum med golvvärme

Det finns inte mycket som är bättre än ett varmt golv, speciellt på vinterhalvåret. När du ändå är igång att renovera badrum bör du fundera på golvvärme. Förutom att det ger en härlig värme i golvet gör det även så att du får en jämnare uppvärmning i hela rummet, vilket leder till ökad komfort. Du får dessutom ökad frihet vid inredningen då du inte behöver ta hänsyn till var radiatorerna är placerade.

Plattsättning
Välj rätt kakel till plattsättning
by Andreas/ on 01 Sep 2021

Välj rätt kakel till plattsättning

Plattsättning är en av de viktigaste delarna när det kommer till en badrumsrenovering. Det första du måste göra är att välja rätt kakel. De flesta väljer ett klassiskt vitt men det går även att köra på färgat kakel. När du väl har bestämt dig är det en god idé att kontakta en professionell plattsättare. Vi på Badrumsrenoveringar Stockholm kan hjälpa dig göra ett väl utfört arbete och sätta kaklet på plats.

Badrumsrenovering
Badrumsrenovering i Stockholm
by Andreas/ on 24 Jun 2021

Badrumsrenovering i Stockholm

Är det dags för dig att tag i alla saker som måste fixas på huset? Badrumsrenoveringen som du har skjutit på i 3 år skall äntligen bli gjord, men det finns en hel del att tänka på. Planeringen är ett viktigt steg för ett bra slutresultat vid en badrumsrenovering. När planeringen är klar måste du se till att du beställer rätt spegel, duschvägg, belysning och handfat. Ja det finns en hel del att tänka på.

Auktoriserade Hantverkare
Varför anlita auktoriserade hantverkare till badrumsrenoveringen?
by Andreas/ on 19 Apr 2021

Varför anlita auktoriserade hantverkare till badrumsrenoveringen?

För att din hemförsäkring ska gälla krävs det att badrumsrenoveringen är fackmannamässigt gjord. Krav på att badrumsrenoveringen är gjord på ett fackmannamässigt sätt gäller både villor och bostadsrätter. När du väljer att anlita certifierade företag kan du känna dig trygg i att arbetet är rätt utfört. Det är viktigt att badrumsrenoveringen är fackmannamässigt gjord Ditt försäkringsbolag kan i värsta fall neka dig ersättning vid en skada om badrumsrenoveringen inte är fackmannamässigt gjord.

Badrumsrenoveringar
Behövs bygglov för badrumsrenoveringar?
by Andreas/ on 15 Feb 2021

Behövs bygglov för badrumsrenoveringar?

Behöver du bygglov för att renovera badrum? Nej, generellt inte om du bara ska ändra i ett befintligt badrum, men om du ska bygga ett badrum på en plats i huset där det tidigare inte funnits badrum kan du behöva göra en bygganmälan till din kommun innan byggstart. Däremot kan det krävas bygglov för badrumsrenoveringar som innebär att nya fönster tas ut i fasaden. Badrumsrenoveringar Stockholm hjälper dig gärna med hela eller delar av badrumsrenoveringen.

Golvvärmesystem
Att tänka på när du väljer golvvärmesystem i badrummet
by Andreas/ on 09 Dec 2020

Att tänka på när du väljer golvvärmesystem i badrummet

Att installera golvvärme i badrum prioriteras allt mer i renoveringsbudgetar, vilket inte är så konstigt. Inte nog med att du slipper gå på kalla golv, golvvärme hjälper dig också att sänka dina driftkostnader. Idag finns det vattenburen, luftburen och eldriven golvvärme att välja på. Vi på Badrumsrenoveringar Stockholm vet allt om golvvärme. Vilken typ av golvvärme är lämplig i ditt badrum? Om ditt badrum har vattenburna väggradiatorer är det smidigast att välja vattenburen golvvärme.

Renovera Badrum
Renovera badrum med en mindre budget
by Andreas/ on 28 Nov 2020

Renovera badrum med en mindre budget

Många badrumsrenoveringar kan bli kostsamma, men faktum är att det inte måste vara så dyrt om du gör kloka val. Om du har en något tajt budget att renovera badrum för finns det en del val du kan göra för att dra ned på kostnaderna. Du kan till exempel välja att lägga våtrumsmatta och våtrumstapet istället för klinkers och kakel – det kan du spara en hel del på. Du kan ändå få ett modernt, nytt badrum i snygg stil.

Våtrum
Bygg ett nytt badrum och följ reglerna om våtrum
by Andreas/ on 02 Oct 2020

Bygg ett nytt badrum och följ reglerna om våtrum

Att bygga ett nytt badrum skiljer sig från en badrumsrenovering både gällande regler, tidsåtgång och pris. När du bygger ett helt nytt våtrum krävs såväl indragning av avlopp och elinstallation som installering av ventilation. Men om ni är flera i en bostad med bara ett badrum är det en klok investering att bygga ett till. Det första valet att göra är om det enbart ska vara ett WC eller om bad- eller duschmöjligheter ska finnas.

Totalrenovering Badrum
Totalrenovering av badrum
by Andreas/ on 01 Sep 2020

Totalrenovering av badrum

Har du köpt din drömbostad vars badrum har gjort sitt? Vilket utgångsläge du har i så fall, för nu har du alla möjligheter att rita upp och utforma ett badrum som är precis som du vill ha det. Vi rekommenderar att du börjar med att leta efter badrumsinspiration på nätet. Anlita kvalificerade hantverkare En badrumsrenovering är ett omfattade arbete och det är inte ovanligt att det kräver bygglov. Kort sagt kan man säga att allt arbetet som omfattar ingrepp i husets bärande struktur, till exempel flytt av avlopp, är bygglovspliktigt.

Våtrum
Renovera ditt våtrum enligt de senaste reglerna
by Andreas/ on 21 Aug 2020

Renovera ditt våtrum enligt de senaste reglerna

Alla våtrum måste renoveras förr eller senare då badrum är en utsatt plats där vatten och ånga innebär stora belastningar. Man brukar räkna med att ett badrum håller i cirka 15 – 20 år. Livslängden avgörs av de material som använts vid tidigare renoveringar och hantverksskickligheten hos den som utförde renoveringen. Din försäkring gäller endast om renoveringen utförs på ett fackmannamässigt vis av hantverkare som följer branschreglerna och som förser dig med ett våtrumscertifikat.

Tips
Tips inför badrumsrenoveringen
by Andreas/ on 15 Jun 2020

Tips inför badrumsrenoveringen

Det finns några saker man kan tänka på när man bestämmer kakel inför sin badrumsrenovering. Det går att välja mellan många olika storlekar på kaklet för era väggar och golv. Färgen på kaklet gör också stor inverkan på hur rummet känns, mörka kulörer gör att rummet känns mindre medan ljusa kulörer gör rummet större. Nästa steg är att kontakta oss. Vi ger en gratis offert på arbetet för ert kakel badrum och finns till hands om ni behöver rådgivning.

Inspiration
Med inspiration från naturen
by Andreas/ on 08 Mar 2020

Med inspiration från naturen

När det är dags för ett nytt badrum kan du hämta inspiration från naturen. Att väva in trä och träfärgade material skapar en lugn och rogivande miljö. När du ska bygga badrum går det lika bra att använda grått kakel och eller naturfärgat klinker för att återspegla naturen. Matcha gärna badrumsinredningen med accessoarer i trä för att göra badrummets design komplett. Släpp in naturen Ett glasparti som sträcker sig från golv till tak kan vara mycket inbjudande.

Badrumstrender
Badrumstrender 2020
by Andreas/ on 28 Feb 2020

Badrumstrender 2020

Enligt en artikel som publicerats i slutet av februari är det hållbarhet som gäller år 2020. Ska du göra en badrumsrenovering bör du inreda med en toalett och kran som är snålspolande. Detaljer i mässing är trendigt i år och att matcha till exempel badrumsmöblernas handtag med andra lyxiga mässingsdetaljer ligger helt rätt i tiden enligt artikeln. Du kan också sätta in ett väggskydd i duschen som är av samma material.

Badrumsrenovering
Nu tar vi oss an nya badrumsrenoveringar i Stockholm!
by Andreas/ on 22 Jan 2020

Nu tar vi oss an nya badrumsrenoveringar i Stockholm!

Vi på Badrumsrenoveringar Stockholm har haft ett högt kundtryck den senaste tiden, något som vi naturligtvis är glada över. Vi fortsätter att satsa på vårt specialområde badrum och nu tar vi emot förfrågningar från kunder runtom i Storstockholm. Våra snickare, elektriker och rörmokare tar sig an stora som små uppdrag inom renovering, om- och nybyggnation. Vi skräddarsyr badrumslösningar specifikt för varje kund. Kontakta oss om du vill ha mer information eller vill begära en offert!